Dvanajst kratkočasnih zgodbic - Milčinski, Fran (knjige, 2017)
V teh kratkih humorističnih zgodbicah spoznamo kmeta Lovra, ki je moral zapustiti družino in iti na vojno, prisluhnemo popotniku, ki na koncu vožnje ugotovi, da je z vlaka domov prinesel celo vojsko stenic. Spoznamo Kranjca, ki mu je kar naenkrat iz neznanega razloga zasmrdel ves svet. Potem so tu krške čarovnice, ki jih kar naenkrat niso hoteli več pošiljati na grmade, saj so birokrati ugotovili, da jih sežiganje preveč stane. Ne moremo mimo Bekri Mustafe, ki je premeteno ukanil svojega carja, pa tudi ne mimo poročevalca na srečanju pravnikov. Ti so na zborovanju ugotovili, da je potrebno tožiti goljufivo svinjo, ki se je povaljala v blatu. V eni od zgodb pa je utopljenec v ribniku postal izvrsten lovec rakov.