Moje je maščevanje - NDiaye, Marie (knjige, 2022)
Gilles Principaux najame odvetnico Susane, da bi branila njegovo ženo, ki je ubila njune tri otroke. Namesto da bi se pripoved ukvarjala z zločinom, se osredotoči na negotov spomin odvetnice, ki v moškem nejasno prepoznava osebo iz osrednjega, tesnobnega, a skoraj popolnoma potlačenega dogodka iz svojega otroštva. Kaj se je zares zgodilo in čigavo je maščevanje, napovedano v enigmatičnem naslovu?
Keywords: NDiaye, Marie