Narodne pesmi - Mladič, J. (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja)
Mladič, J., uradnik v finančnem ministrstvu na Dunaju, je poslal Štreklju prepise iz tiskanih zbirk, ki so jih hranili na Dunaju. V ŠZ je ohranjenih 88 pesmi (ŠZ IV. a, 88).