Regional, spatial and environmental indicators for an assessment of regional development, structure and potentials - Kušar, Simon (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2006)
Članek prikazuje teoretične, metodološke in praktične vidike uporabe regionalnih, prostorskih in okoljskih podatkov, kazalcev in meril za ocenjevanje regionalnega razvoja, regionale strukture in regionalnih potencialov v regionalnem in prostorskem planiranju. Predstavljeni sistem kazalcev je nastal na podlagi Interregovega projekta CONSPACE.
Keywords: regionalno planiranje; regionalni razvoj; regionalna politika; prostorsko planiranje; spatial planning