PRENOVLJEN BIFE V SAVSKEM NASEUU Nova obleka in nova ponudba Ko so po nekaj mesecih temeljitih preurejanj 1. septembra letos znova odprlt bife Mercator v Savskem naselju, so se nekateri gostje, takoj ko so prestopili prag. obrnili in odšli nazaj na ulico pogtedat, fie so res na pravem mestu. Lokal POD SODI se od prejšnjega bifeja razlikuje kot banana od iimone... -Lokal je bil star 18 let in je bil potreben večjih popravil ter obnove. Ko pa smo z obnovo začeli. smo ugotovili, da ga je potrebno obnoviti do temeljev-. nam je dejal Peter Mohar, namestnik direktorja tozda Grmada Mercator-Rotnik. Za približno 100 miltjonov dinarjev so prenoviii ves lokal, vellk 250 kvadralnih metrov. V njem je prostora za 150 gostov, od tega jih 100 lahko sedi. Ob prenovi so se odločili tudi za nekoltko spremenjen delovni čas, začenjall bodo ob sedmih zjutraj, namesto ob šestih kot prej, v ponudbo pa bodo vpletli nekaj posebnosti, kot prvo, »ribje četrtke«. Peter Mohar je ob otvoritvi bifeja poudaril, da imajo veltke težave s kadri. saj se na razpis čisiilke ni javil nihče. Tako bo čiščenje Še naprej v domeni strežnega osebja - do zasedbe razpisanega delovnega mesta. Šestčlansko ekipo lokala, ki jo vodi Mllka Klhas, bodo dopolnili še z eno natakahco. Zanimivo pri tej prenovi je. aa načrtov zanjo ni izdelal arhttekt oziroma projektivni biro, paC pa so jih naredili kar v Rožniku sami! To zahtevno nalogo so vodilni M-Rožnika in Grmade zaupali lesnemu tehniku in vodjt mizarske delavmce, Marjanu Frasu, ki se je z domiselmmi posegi že izkazal pri prenovi trgovine na Deteljici v Tržiču. kjer je načrtoval vinoteko. Za idejni in izvedbeni načrt so porabili manj kot dva mitiiona dinarjev, videz lokala pa po mnenju večine, ki se je udeležila otvoritve, ne zaostaja za tistimi, ki jih projektirajo specializirane organizacije. ANDREJ DVORŠAK