1984. 2. del - Orwell, George (knjige, 2022)
Roman 1984 pomeni dovršitev Orwellove pisateljske kariere. To je mogoče jemati dobesedno – napor, ki ga je zelo bolehni Orwell vložil v pisanje tega svojega zadnjega dela in predelavo rokopisa, ga je po vsej verjetnosti stal življenja. 1984 ni samo najodmevnejši antiutopični roman dvajsetega stoletja, temveč ima poleg zgodovinskih ter političnih kvalitet tudi izjemne literarne odlike.