Networking Islam - Poole, Elizabeth (Javnost (Ljubljana), 2002)
Članek analizira teorijo uporabe novih tehnologij med manjšinskimi skupnostmi za povezovanje, preoblikovanje identitet in spreminjanje tradicionalnih pojmovanj skupnosti. Tako kot v razpravah o novih tehnologij nasploh tudi tu prevladujeta poziciji utopije in distopije. Potem, ko razgrne te teorije, jih avtorica aplicira na muslimanske skupnosti v Britaniji v odnosu do globalne muslimanske skupnosti. Izhaja iz domneve, da so dosedanje teoretske obravnave pretirano poudarjale pomen novih tehnologij v povezovanju razpršenih skupin. V empiričnem raziskovanju išče odgovor na vprašanje, ali nove tehnologije lahko uporabljajo skupnosti v celoti ali pa je uporaba omejena le na privilegirano izobraženo elito.
Keywords: etnične skupine; manjšine; Muslim; muslimani; communication; komuniciranje; sociologija komunikacij; informacijska tehnologija; information technology; računalniška omrežja