Določanje temperaturnega polja kontinuirno odlitih blumov - Jotanović, M. (Kovine zlitine tehnologije, 1997)
Pregled matematičnega modela prenosa toplote pri kontinuirnem litju jekla. Model je izdelan na podlagi diferenčne enačbe dvodimenzionalnega instacionaarnega prenosa toplote, z upoštevanjem mejnih pogojev, kor sestavnih delov modela. Za rešitev diferenčne enačbe je uporabljena eksplicitna metoda končnih diferenc za delo z osebnim računalnikom. Prezentirani so rezultati izračunov temperaturnega polja odlitka preseka 340*260 mm, visokoogljičnega jekla za področje kristalizatorja, sekundarnega hlajenja in pri pogojih ohlajevanja na zraku.
Keywords: matematični modeli; kontinuirano litje; prenos toplote; jeklo; vpliv temperature