Numerical analysis of an Ahmed body with different software packages - Muhič, Simon (JET on-line, 2017)
V članku primerjamo rezultate CFD simulacij, pridobljene s pomočjo dveh različnih programskih paketov za numerično dinamiko tekočin. Analiza je izvedena za Ahmedovo telo, za katerega so v literaturi na voljo tako rezultati simulacij, kakor tudi meritev. Rezultati CFD simulacij kažejo na signifikantno razliko med rezultati, ki smo jih pridobili s programsko opremo SolidWorks Flow Simulation 2015 in s programsko opremo ANSYS Fluent 16.2 v analiziranem območju toka zraka od 10 m/s do 60 m/s.
Keywords: Ahmed body; Ahmedovo telo; Ansys fluent 16.2; comparative analysis; computational fluid dynamics; computer programs; dinamika tekočin; fluid dynamics; numerical analysis; numerična analiza; primerjalna analiza; programski paketi; računalniška dinamika tekočin; računalniški programi; software packages; SolidWorks flow simulations 2014