Mikrokrmilniški sistem brezkontaktne identifikacije in nadzora pristopa - Svečko, Rajko (Informacije MIDEM, 2001)
V članku opisujemo mikrokrmilniški sistem identifikacije oseb zaradi pristopa v prostore z uporabo brezkontaktnih identifikacijskih medijev. Sistem identifikacije in nadzora sestavljajo nadzorni računalnik, vmesnik med RS232 in CAN vodilom, CAN vodilo in mikrokrmilniški vmesniki, ki upravljajo čitalnike brezkontaktnih identifikacijskih medijev, krmilijo električne ključavnice, tipkovnice, LCD prikazovalnike ter druge svetlobne in zvočne naprave. Poleg identifikacije nudi opisani sistem tudi beleženja delovnega časa in popoln nadzor nad pristopi v posamezne prostore. Omogoča zajemanje podatkov o času prihoda-odhoda, pregled nad pretokom ljudi med prostori in nadzorovan pristop v vsak prostor, ki je vključen v sistem. Vsi dogodki se zapisujejo v podatkovno bazo na nadzornem računalniku, kjer so mogoče različne statistične analize o zasedenosti prostorov, izkoriščenosti opreme, prisotnosti uslužbencev itd.
Keywords: identifikacija oseb; mikrokrmilniki; nadzorovanje; pristop; sistemi