Further biembeddings of twofold triple systems - Donovan, Diane M. (Ars mathematica contemporanea, 2015)
Konstruiramo triangulacije grafa ?$2K_n$? v orientabilno ploskev, ki dopuščajo dvo-barvno barvanje lic oziroma dvojne vložitve dveh dvojnih sistemov trojic reda n za vse ?$n \equiv 16$? ali 28 (mod 48). Dvojne vložitve izhajajo iz tokovnih grafov indeksa 1, dvignjenih z grupo ?$\mathbb{Z}_{n /4} × \mathbb{K}_4$?.
Keywords: biembedding; dvojne vložitve; dvojni sistemi trojic; orientabilne ploskve; orientable surface; twofold triple system