Zgodbe z afriških in azijskih dvorišč - Potočnik, Dragan (knjige, 2020)
Potočnikov prvoosebni pripovedovalec je popotnik po daljni deželi, naiven in brez cinizma, čudeč se majhnim igram narave in neznani lepoti ljudi. To ni čarovniški vajenec, ki zavestno hrepeni po razsvetljenju, je bolj izgubljenec, ki ga razsvetljenje najde samo na nepričakovanih mestih. Niz zgodb je izraz umetniške fermentacije pisateljeve zgodovinarske in popotniške dejavnosti, izraz izkušenj, ki se kot mozaik sestavljajo v vsakdanjo življenjsko modrost. Avtor nas kot novodobna Šeherezada zapleta v popotne zgodbe, ki se napajajo ob njegovem intimnem doživljanju potovanj po Aziji in Afriki. To so zgodbe, ki bralca najprej pograbijo s svojo neposrednostjo in eksotično barvitostjo drobnih impresij, nato pa ga popeljejo do samega bistva in potrkajo naravnost na bralčevo dušo, potem ko mu skoraj vsiljivo postavijo vprašanja o njegovem lastnem doživljanju sveta.