ISaribcrsk. trg. Na mariborski trg v soboto dne 24. oktobra so pripeljali špeharji 111 ko madov zaklanih svinj. Svin}sko meso je bilo po 14—16 Din, Blanina 13—16. KmC; \- peljali 6 voz sena po 70 do 95, 2 voza otave po 75 do 80, 1 voz ržene slame 65, 23 voz krompirja po 0.90 do 1.50, 4 čebule po 4—5. Cesen 10—12. 26 voz zelja po 1—2. Pšenica 2, rž 1.75, ječmen 1.50, oves 1—1.50, koruza 1.50, proso 2.50, ajda 1.25. ajdovo pšeno 5, fižol 2 do 2.50. Kokoš 30 do 45, piščanci 15 do 65, raca 16—30, gos 40—60, puran 25—65. Kislo zelje 4, repa 2. Gobe 1—2, grozdje 3.50—6. Hruške 4—6, jabolka 3—4. Mleko 2—3, smetana 12—14, surovo maslo 20—22. Suhe sl.ve 12—20. Sveži kostanj 1.50—2, pečeni 4—6. Mariborski svinjskl sejem dne 23. X. 1931. Na svinjski »ejem je bilo pripeljanlh 391 evinj. Cene so bile sledeče: Mladi prašiči 5—6 tednov ¦tari komad 40 do 70 Din, 7—9 tednov 80 do 100 Din, 3—i mesece stari 150 do 250 Din, 5—7 mesecev etari 300 do 400 Din, 8—10 mesecev itari 450 do 500 Din, 1 leto 550 do 650 Din, 1 kg žive teže 6 do 7 Din, 1 kg mrtve teže 9 do 11 Dln. Prodanih je bdlo 151 svnnj.