Dekle z mušketo - Van Rijckeghem, Jean-Claude (knjige, 2024)
Dekle z mušketo je zgodovinski roman, ki temelji na resničnem dogodku. V njem spremljamo pogumno in odločno najstnico Stans, ki se upira tradicionalnim družbenim normam in pričakovanjem svojih staršev. Odpove se lagodnemu življenju in se pogumno prepusti dogodivščinam tudi tedaj, ko je to zares težko in je v nevarnosti njeno življenje. Dekle z mušketo je prvo v slovenščino prevedeno delo Jeana-Clauda van Rijckeghema, enega najbolj prepoznavnih in nagrajenih flamskih pisateljev zgodovinskega žanra za mlade.