Strongly regular m-Cayley circulant graphs and digraphs - Martínez, Luis (Ars mathematica contemporanea, 2015)
Prvi del tega članka je pregled krepko regularnih grafov in usmerjenih grafov, ki dopuščajo polregularno ciklično grupo avtomorfizmov. V drugem delu raziskujemo nekatere nove tipe takih usmerjenih grafov, ki se imenujejo uniformni in skoraj uniformni. Z uporabo družin delnih vsot določimo obliko parametrov in dobimo nekaj usmerjenih krepko regularnih grafov, izpeljanih iz teh delnih vsot družin s predhodno neznanimi parametri.
Keywords: almost-uniform partial sum families; krepko regularni grafi; krepko regularni usmerjeni grafi; m-Cayley circulant; m-Cayleyjev cirkulant; skoraj-uniformne družine delnih vsot; strongly regular digraphs; strongly regular graphs; uniform partial sum families; uniformne družine delnih vsot