Ob izidu zbornika "Psihologija in postmodernizem" - Rutar, Dušan (Psihološka obzorja (Ljubljana), 1993)
Psiholoških konceptov in praks ne gre misliti kot nevtralen spoznavni proces. Prav konstituiranje in funkcioniranje psihologije je globoko vpeto v družbo. Odvisno je od soobstoječih praks, institucij in diskurzov, ki jih omogočajo. Avtorji zbornika Psychology and Postmodernism te " vpletenosti" psihologije ne prikrivajo, ampak - izhajajoč prav iz nje - skušajo psihologijo rekonceptualizirati.
Keywords: Psichology and postmodernism; psihologija; psychology; postmodernizem; ocene in poročila