Instrumental music and Franciscan liturgy - Venišnik, Vesna (Muzikološki zbornik, 2014)
Knjižnica Frančiškanskega reda v Novem mestu hrani bogato zbirko cerkvene in posvetne glasbe iz 18. stoletja. Med ohranjenimi muzikalijami so tudi simfonije. V pričujočem članku bodo predstavljene njihove značilnosti in izvedbene možnosti v okviru cerkvene liturgije.
Keywords: 18.st.; frančiškanski redovi; liturgija; Novo mesto; simfonije; uverture