Avoidance in bowtie systems - Grannell, Michael J. (Ars mathematica contemporanea, 2022)
Obstaja deset konfiguracij iz dveh metuljčkov, ki lahko nastopajo v sistemu metuljčkov. Spekter izogibanja za tri izmed njih je bil določen v prejšnjem članku (Aequat. Math. 85 (2013), 347–358). V tem članku je določen spekter izogibanja za nadaljnjih pet konfiguracij.
Keywords: avoidance; bowtie system; configuration; izogibanje; konfiguracija; sistem metuljčkov; Steiner triple system; Steinerjev sistem trojk