Zakleta bajta - Sivec, Ivan (knjige, 2024)
Zakleta bajta je najbolj napeta planinska idila, kar se jih je do zdaj zgodilo v slovenskih hribih. Res, Hollywood ni nič v primerjavi s tem - kot vzklika zaveznik Američan. V knjigi Zakleta bajta se sodobnost spretno prepleta z dogajanji v preteklosti, pisatelj odlično vključuje posebnosti iz pastirskega življenja, ki jih je očitno dodobra in od blizu raziskal, za napetost vpleta nenavadne dogodke, legende … in izjemna odkritja iz preteklosti: bliskovito se vrstijo strela z jasnega in strel nad prepadi, umirajoči gams, divji lovec ali celo več njih, risanica, očnica, skrivnostna najdba iz druge svetovne vojne … Vse to sredi idile, v paradižu, v naravnem okolju pastorskih stanov. Ki se lahko izkaže kot huda past za mestnega človeka, če se v njem ne obnaša niti malo po naravnih zakonitostih. iz spremne besede mag. Francija Ekarja, predsednika Planinske zveze Slovenije.
Keywords: zvočne knjige