Lesena montažna skeletna gradnja - Zalokar-Miklič, Romeo (Les (Ljubljana), 2002)
Lesena skeletna gradnja je eden od številnih montažnih sistemov gradnje enodružinskih hiš. V tujini je uveljavljen kot industrijski in obrtniški sistem gradnje, pri čemer je slednji mnogo bolj razširjen. V Sloveniji tovrstna gradnja v zadnjih letih vse bolj dobiva veljavo, čeprav ji pravi prodor na trg še ni uspel. V članku je predstavljen sistem in njegove značilnosti.
Keywords: montažna gradnja; lesene konstrukcije