Kakšne uporabniške programske rešitve potrebujemo? - Kovačič, Andrej (Uporabna informatika (Ljubljana), 1997)
V svetu ocenjujejo, da obstoječe uporabniške programske rešitve prehoda v novostoletje oziroma tisočletje ne bodo preživele. Zamenjale jih bodo rešitve,ki se na tržišču že pojavljajo in katerih poglavitna značilnost je objektna, z odzivom na poslovne dogodke krmiljena zasnova. Te rešitve podpirajo informatizacijo podjetij v smislu sodobne, procesno usmerjene poslovne prenove. Prispevek obravnava odgovore na vprašanja, ki jih moramo upoštevati pri prilagoditvi naših rešitev na nove potrebe in izzive.
Keywords: informatika; podjetja; poslovna informatika; projekti; računalniški programi