Statistika za poslovno odločanje - Steinbacher, Mitja (knjige, 2019)
Vsebina pokriva standardne sklope metod empirične analize za podiplomsko raven študija ekonomije in poslovnih ved. Skripta je razdeljena v tematske sklope: (i) uvod v statistično analizo, (ii) priorna in posteriorna pričakovanja, (iii) cenilka največjega verjetja, (iv) statistično sklepanje: standarden pristop, (v) intervalske ocene, (vi) standardna empirična analiza, (vii) multipla linearna regresija, (viii) delo s programom R-Studio, (ix) študijski primer seminarja in (x) primeri izpitnih nalog.
Keywords: empirična analiza; intervali zaupanja; linearna regresija; metoda najmanjših kvadratov; Poslovna statistika; priorna in posteriorna pričakovanja; statistika; Učbeniki za visoke šole