Narodne pesmi - Terček, M. (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja)
Terček, M. je poslal zbirko Narodne pesmi iz idrijskih hribov, 1 list, 1870. Ohranjenih je 5 ljudskih pesmi iz idrijskih hribov (ŠZ IV. a, 151).