Ženitovanjske in druge zdravice - Stepšinik, Lovro (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja, 1868)
Stepšinik, Lovro (1834-1912) iz Vojnika pri Celju je bil kot zapisovalec samouk. Zanimanje za slovenščino sta mu zbudila župnik K. Križ in izobraženi kmet Miha Rušnik. Od leta 1850 je popisoval vreme, letino, zbiral ljudske vremenske pregovore in zapisoval pohorske povedke in uganke. V ŠZ je ohranjenih 31 ljudskih pesmi s Štajerskega, ki jih je zapisal okoli leta 1868/9 (ŠZ IV. a, 139 in ŠZ 6/199).