Postopek izbire sistema načrtovanja in krmiljenja proizvodnje - Starbek, Marko (Strojniški vestnik, 2000)
Sistem načrtovanja in krmiljenja proizvodnje, kratko sistem PPS, ima poglavitno nalogo, da v podjetju reši zapleteni problem načrtovanja in krmiljenja proizvodnje. Trg ponuja množico komercialnih računalniško podprtih sistemov PPS in v podjetjih se srečujejo s problemom, kako iz množice ponujenih sistemov izbrati za konkretno podjetje najprimernejši sistem PPS. V prispevku je prikazana splošna struktura sistema PPS, ki prikazuje logično zaporedje izvajanja nalog načrtovanja in krmiljenja proizvodnje, ter opisan dvofazni postopek izbire najprimernejšega sistema PPS. Testiranje dvofaznega postopka izbire najprimernejšega sistema PPS je bilo izvedeno v podjetju , ki je proizvajalec ključavnic in okovja. Po rezultatih testov se je poslovno vodstvo nazadnje lahko odločilo za najprimernejši sistem PPS.
Keywords: sistemi PPS; koristnost; funkcije sistemske; strukture sistemov; proizvodnja; načrtovanje; sistem PPS