Aktivno državljanstvo v srednji šoli - Banjac, Marinko (knjige, 2021)
Monografija Aktivno državljanstvo v srednji šoli: Posameznik, skupnost, država, svet je namenjena vsebinski oziroma teoretični podpori učiteljem, ki v srednji šoli poučujejo obvezni vsebinski sklop aktivno državljanstvo, pa tudi vsem, ki jih zanimajo razmisleki o sodobni demokratični družbi ter vprašanja, povezana z njimi. Zasnovana je tako, da v obliki vprašanj, izpostavljenih v naslovih poglavij in podpoglavij, tematizira učne cilje tematskih sklopov učnega načrta oziroma katalogov znanja za aktivno državljanstvo.
Keywords: človekove pravice; demokracija; družba; Državljanska vzgoja; Državljanstvo; metodika pouka; Priročniki za učitelje