Pregled sprememb v novi izdaji ISBD(NBM) - Dimec, Zlata (Knjižnica, 1991)
Poglavitna novost, ki velja za vse nove izdaje ISBD, je seveda uvedba skupnega in podrejenega naslova v 1. in 6. območju. Tudi navedba pojasnila (pokrajine, države) h kraju izdaje v okroglih oz. oglatih oklepajih še sodi v sklop sprememb, veljavnih za vse ISBD. Pri ostalih standardih pa se pojavljajo spremembe še v zanje značilnih elementih in na kratko predstavljam še poglavitne novosti pri ISBD(NBM)č le-ta po novem ne zajema več gradiva v Braillovi pisavi, ki ga je prevzel ISBD(M), izključil pa je tudi računalniške datoteke, za katere je bil oblikovan nov standard ISBD(CF)
Keywords: ISBD(NBM); katalogizacija; bibliografski opis; mednarodni standardi; neknjižno gradivo