Extended abstracts of contributions to the PhD Conference of Members to the Alps-Adriatic Rectors' Conference - Komlósi, Lászlo Imre (knjige, 2025)
Povzetki prispevkov na konferenci doktorskih študentov univerz članic Rektorske konference Aple-Jadran 2024: Prispevki na temi kakovosti življenja mladih in krožno gospodarstvo v Alpsko-jadranskem prostoru ob letu predsedovanja Slovenije Strategiji Evropske unije za Alpsko regijo. Univerza v Mariboru je gostila letošnjo konferenco doktorskih študentov AARC z naslovom »Razmišljanje o kakovosti življenja mlade generacije v alpsko-jadranski regiji skozi oči mladega raziskovalca krožnega gospodarstva ter humanistike in družboslovja«. Doktorski študenti z univerz članic Rektorske konference Alpe-Jadran in Podonavske rektorske konference iz Albanije, Avstrije, Nemčije, Madžarske, Mianmara, Indije, Srbije, Slovaške, Slovenije in Ukrajine so predstavili svoj doktorski študij in raziskave, povezane s temo konference. Uvodno besedo je podal prof. dr. László Komlósi z Univerze Széchenyi István o elementih uspešnega doktorskega študija. Ozadje teme konference sta dve letni prioriteti predsedovanja Slovenije Strategiji Evropske unije za alpsko regijo (angl. krat. EUSALP), in sicer krožno gospodarstvo in kakovost življenja mladih v alpskem prostoru. Udeleženci so imeli priložnost primerjati svoje razumevanje svojega poslanstva bodočih kreatorjev usode prostora, v katerem živijo, z drugimi mnenji in razmišljanji kolegov iz različnih držav in znanstvenih področij.
Keywords: Alpsko-Jadranska regija; enakopravnost; kakovost življenja mladih; krožna ekonomija; Krožno gospodarstvo; okolje; zborniki