Srečanje dveh projektov Erasmus+ - Repinc, Urška (Šolska knjižnica, 2024)
Prispevek opisuje izkušnje dveh projektov programa Erasmus+ predvsem v tistem delu, kjer se dejavnosti obeh projektov srečajo. To sta projekta Krea(k)tivnost sodobnega učenja - projekt Osnovne šole Jagode Truhelke iz Osijeka in Obogatimo naše delo – projekt Osnovne šole dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica. Koordinatorici obeh projektov sta šolski knjižničarki. Oba projekta spadata med ključni ukrep KA1 – to so projekti, ki podpirajo mobilnosti udeležencev šole prijaviteljice, ki si je za uspešno izvajanje projektnih aktivnosti našla partnerje v drugih državah. Za šolo v Osijeku so bile te aktivnosti: pripravljalni obiski, aktivnosti skupine učencev z mentorji spremljevalci, sledenje na delu in obisk tečajev. Na šoli v Bohinjski Bistrici so obiskovali tečaje in izvajali sledenja na delu. Opisan je pripravljalni obisk predstavnikov šole iz Osijeka na šoli v Bohinju v oktobru 2022, sledenje na delu predstavnikov šole v Bohinju na šoli v Osijeku v decembru 2022 in obisk skupine učencev s svojimi mentorji spremljevalci v Bohinju v marcu 2023. Obe šoli sta v sklopu projektov sodelovali še z drugimi partnerskimi državami. Sodelovanje dveh šol se nadaljuje v sklopu projekta Branje ne pozna meja.
Keywords: Erasmus+; projektno delo; sodelovanje; ustvarjalnost