Vagabundi - Dirdeny, Stan (knjige, 2023)
Gabriel in prijatelji so globoko pod površjem Zemlje odkrili skrivni prehod. Ko so prestopili skozenj, so se znašli v popolnoma drugi dimenziji, v svetu mrtvih, kjer so srečali Lavo. Gabriel je končno izvedel, da Lava opravlja nalogo Smrti, kar pa ni omajalo njegove ljubezni do nje. Lava mu je predstavila težave s svojo predhodnico Odilio de Morse, ki jih je Gabriel sklenil rešiti, zato ga je s prijatelji in novim mrtvaškim zaveznikom in prijateljem Holugom poslala v srednji vek. Pristali so v letu 1306, kjer so naleteli na nekdanjega vojaškega poveljnika Drustana. Pridobili so si njegovo zaupanje in prijateljstvo, zato jim je Drustan sklenil pomagati do njihovega cilja, da bi uničili kruto kraljico Odilio de Morse. Drustan jih je varno popeljal skozi prigode v za njih tako nenavadnem okolju in času.