Eliptične funkcije - Jenko, Izak (Matrika, 2022)
V članku je obravnanvana osnovna teorija eliptičnih funkcij, ki so dvojno periodične meromorfne funkcije na kompleksni ravnini. Konstruira se nekaj primerov eliptičnih funkcij, nato pa se osredotoči na Weierstrassovo eliptično funkcijo ?$\wp$?. V članku se izpelje njen Laurentov razvoj okoli izhodišča in vpelje Eisensteinove vrste. Nazadnje se pokaže, kako ?$\wp$? in njen odvod parametrizirata določeno eliptično krivuljo nad poljem kompleksnih števil.
Keywords: complex numbers; eliptične funkcije; elliptic functions; kompleksna števila; lastnosti; properties; Weierstrass elliptic function; Weierstrassova funkcija