Analitični hierarhični proces kot orodje za ocenjevanje in izbiro projektov - Palčič, Iztok (Projektna mreža Slovenije, 2009)
Pričujoči članek predstavlja metode za ocenjevanje in izbiro projektov. Posebni poudarek je na metodi analitičnega hierarhičnega procesa, ki postaja vedno bolj pomembna metoda v procesih odločanja. Metodo smo navezali na problematiko projektnega menedžmenta ter razvili postopek za ocenjevanje in izbiro projektov. Prav tako smo razvili enostavno računalniško orodje v programskem orodju MS Excel, ki nam pomaga pri izračunu skupne ocene projektov.
Keywords: management; podjetja; poslovna strategija; projekti; projektno vodenje; vodenje