The control of cracks in pressure vessels exposed to aggressive media - Vitez, Ivan (Materiali in tehnologije, 2000)
Opisani so parametri, ki vplivajo na pokanje in razpoke v različnih fazah izdelave posod pod pritiskom. Tudi preiskave pokanja po NDT-metodah, procedura popravil posod in blažitev pokanja so opisani.
Keywords: tlačne posode; varjenje; razpoke; agresivni mediji; neporušne preiskave