"Odprto inoviranje" namesto "zaprtega inoviranja" - Mulej, Matjaž (Naše gospodarstvo, 2009)
Model inoviranja, po katerem mora vse teči in ostati ''pri nas'', se imenuje zaprto inoviranje. Postaja vse bolj zastarel. V sodobnih razmerah je strokovnjakov veliko in so povsod, ne le ''pri nas''. Zato se uveljavlja model "odprto inoviranje". To spreminja naloge menedžerjev in njihove osrednje sposobnosti. Prispevek jih opredeli, prikaže razlike med zaprtim in odprtim inoviranjem ter model prehoda iz zaprtega v odprto inoviranje.
Keywords: management; podjetja; inovativnost; inovativno poslovanje; inovacijska dejavnost