DKOM preprečuje DARS, da bi ravnal kot dober gospodar - Troha, Bogomir (Gradbeni vestnik, 2019)
V članku je predstavljen komentar odločitve DKOM, s katerim je razveljavil odločitev DARS o oddaji javnega naročila za gradnjo vzhodne cevi avtocestnega predora Karavanke z vidika stroškovnega inženirja. Stroškovno inženirstvo je inženirska disciplina, ki združuje znanja prvenstveno s področja gradbeništva pa tudi s področij projektnega vodenja in pogodbenega prava. Predstavljena je vsebina pritožbe in stališč DARS in DKOM. Zaradi lažjega razumevanja so predstavljeni tudi dokumenti, ki so podobni dokumentom, ki so bili v jedru spora med DARS in neizbranimi ponudniki. Predstavljene so tudi navedbe iz zakonov in razpisne dokumentacije, ki je pomembna za razumevanje odločitve DKOM
Keywords: analize cen postavk; avtocestni predor Karavanke; correction of tender documents; cost engineering; državna revizijska komisija; item price analysis; Karavanke highway tunnel; obrazci virov; popravki ponudbene dokumentacije; resources forms; state audit commission; stroškovno inženirstvo