Inštrumentalna zbirka Musicalische Ehrenfreudt (1618) skladatelja Isaaca Poscha - Kokole, Metoda (Muzikološki zbornik, 1996)
Poscheva zbirka Musicalische Ehrenfreudt (1618) vsebuje 49 štiriglasnih inštrumentalnih plesov. V članku je prikazan zgodovinski razvoj tovrstnih plesov do Poschevega časa. Skladbe so analizirane oblikovno, nakazana je njihova nekoliko nejasna harmonsko-modalna struktura, sledi nekaj predlogov za možno inštrumentacijo pri izvajanju, dodan je tudi poizkus koreografske rekonstrukcije izbranih plesov. Članek prinaša tudi primerjave med Poschevimi suitnimi nizi in podobno oblikovanimi suitami zbirk Johannesa Thesseliusa (1609), Paula Peuerla (1611) in Johanna Hermanna Scheina (1617)
Keywords: 17.st.; biografije; glasba; inštrumentalna glasba; music; Posch, Isaac, 1591-1622/23; zbirke