Realities, utopias, and misconceptions concerning the globalisation of literary studies - Neubauer, John (Primerjalna književnost, 2009)
Članek se pri obravnavi treh novejših razprav iz primerjalne književnosti - La République mondiale des lettres Pascale Casanova, Death of a Discipline Gayatri Spivak in "Conjectures on World Literature" Franca Morettija - sklicuje na kategorije "temeljne globalizacije" ("izziv zornega kota", področne študije in raziskovanje globalizacije) Arjuna Appaduraia.
Keywords: Casanova, Pascale; Spivak, Gayatri; Moretti, Franco; primerjalna literarna veda; svetovna književnost; globalizacija; globalization