Vloga posameznika pri spreminjanju javne uprave - Stare, Janez (Uprava (Ljubljana), 2003)
Sodobni čas je čas hitrih sprememb, ki se kažejo na vseh ravneh družbenega in zasebnega življenja. Pomemben člen spreminjanja ja javna uprava, ki s svojo (ne)aktivnostjo močno vpliva ne delovanje in razvoj družbe. V zvezi s proučevanjem vloge javnega uslužbenca in njegovega vpliva na spodbujanje učinkovitosti javne uprave se pojavlja vprašanje, ali je mogoče opredeliti dejavnike, ki bi bili z vidika spodbujanja učinkovitosti javne uprave načeloma primerni za vse ravni javnih uslužbencev.
Keywords: javna uprava; javni uslužbenci; organizacijska kultura; ravnanje s človeškimi viri; učinkovitost