Zbirka narodnih pesnij, pripovedk, navad, babjih ver, vraž itd. Po Krasu in drugod nabranih (1. sešitek) - Žvab, Lovro (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja, 1874)
Žvab, Lovro (1852-1888), rojen v Dutovljah. V rokopisu so ohranjene 4 zbirke ljudskih pesmi, nabranih v Dutovljah in v Tupelčah okoli leta 1874 (ŠZ IV.a, 174).