Narodno blago (5. vezek) - Pegan, Anton (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja, 1868)
Pegan, Anton. Narodno blago (pesmi, pravljice, vraže itd.), 12 zvezkov (1868), ki ga je zbiral tedaj še kot 18-leten fant v okolici Vipave in Gorice, se je ohranilo (ŠZ VI. a, 110 in ŠZ 8/1-117).