Leglo zla - Volčič, Sara (knjige, 2025)
Znana novinarka popisuje največje zločine pri nas. Informativna, pretresljiva in čisto prava kriminalka, v kateri je vse res! Sara Volčič, priljubljena novinarka POP TV, »pokriva« črno kroniko že skoraj vso kariero. Kot poročevalka je spremljala preiskovanje nekaj največjih zločinov pri nas, od serijskih morilcev do posebno okrutnih in nenavadnih zgodb, ki pretresajo slovensko javnost. Avtorica se je z marsikaterimi zločinci srečala v živo, govorila je z nekaterimi njihovimi bližnjimi, obiskala jih je v zaporu, bila na prizoriščih zločinov in na sojenjih – z nekaterimi je imela opravka, tudi ko so kamere že davno ugasnile. To jo je zaznamovalo tudi zasebno, zato so v knjigi dejstva oplemenitena z osebnim, intimnim pogledom na zločine in zločince, razmisleki, kaj privede do tako nasilnih dejanj in v kako varnem svetu dejansko živimo, ter se dotakne tudi občutkov obžalovanja in krivde.
Keywords: kazniva dejanja; Kriminaliteta; novinarstvo; Spomini; V leposlovju; zločinci; zvočne knjige