Zlate Andersenove pravljice. Nekaj - Andersen, Hans Christian (knjige, 2023)
Ob 215. obletnici rojstva velikega pravljičarja je izšla antologija Zlate Andersenove pravljice, ki bralcem ponuja avtorjevih 37 najboljših pravljic za bralce vseh generacij. Globoka čustva, tudi grenka spoznanja, velike preizkušnje, a tudi prekipevajoča sreča, vse to boste doživeli v pravljicah iz ene najbolj vplivnih zbirk pravljic vseh časov, ki se dotaknejo vsakogar, ki jih je poslušal ali bral