Živalske novice - Suhodolčan, Primož (knjige, 2023)
Peta knjiga Živalskih novic nadaljuje tradicijo, ki sta jo avtorja Primož Suhodolčan in Uroš Hrovat zastavila že s prvo knjigo (1998): živahno nizata zgodbe iz živalskega sveta v obliki senzacionalističnega časopisa z vsem, kar sodi zraven - stripovskimi ilustracijami, udarnimi naslovi in podnaslovi. Živalim se tako dogaja kriminal, priča so gospodarskim pogajanjem, ljubezenskim tračem in kulinaričnim doživetjem. Obvezna pa je tudi priloga - Grinesovi živalski rekordi, med katere so se uvrstili osupljivi dosežki najmočnejše bolhe, najbolj volnate ovce, najlepšega jelena, najstrastnejšega psa in drugih junakov. Najpomembnejše pri Živalskih novicah je torej humor, da se mladi bralec ob njih zabava in hihita, čeprav je iz vsake zgodbe mogoče izluščiti tudi presenetljivo 'človeški' nauk.
Keywords: zvočne knjige