Ogenj in kri - Martin, George R. R. (knjige, 2022)
300 let pred Igro prestolov so Zahodnjemu vladali zmaji. Osrednje mesto sodobne fantazijske literature nesporno zaseda George R. R. Martin in njegova saga Pesem ledu in ognja; osrednje mesto v sagi nedvomno pripada hiši Targaryean. Edina zmajevska rodbina, ki je preživela Pogubo starodavne Valyrije, že od konca veka junakov kroji podobo Zahodnjega in Sedmih kraljestev; zgodovina se na novo začne pisati z dnem, ko se je na prestol povzpel prvi targaryenski kralj, Aegon Zavojevalec. Po kratkem opisu te veličastne družine v Svetu ledu in ognja je pred vami naposled delo, ki usodo zmajskih jezdecev popiše z vso predanostjo in veličastjem, ki si ju zaslužijo. Vzponi in padci, spletke in prevrati, kri in ogenj – ta obsežna kronika prvič podrobno razkriva celotno zgodovino targaryenske dinastije.