Podoba otroka v Trubarjevih besedilih - Blažič, Milena (Slavistična revija, 2008)
Glede na srednji vek zasledimo v starejši slovenski književnosti v Trubarjevih knjigah kakovosten napredek v pojmovanju otroka in otroštva. Prispevek prinaša pregled te tematike.
Keywords: 16.st.; child; childhood; literatura; literature; otroci; otroštvo; protestantski pisci; Slovene literature; slovenska književnost; Trubar, Primož, 1508-1586