Svoboda dihanja - Pečarič, Elena (knjige, 2022)
Elena Pečarič je filozofinja, sociologinja kulture in družbena aktivistka. Danes je strokovna vodja programa Neodvisno življenje hendikepiranih pri Društvu za teorijo in kulturo hendikepa. Svoboda dihanja je knjiga, ki je nastala na podlagi avtoričine osebne izkušnje. Svojo travmatično izkušnjo institucionalne obravnave mišične distrofije je ubesedila po 20 letih. V slovenskem prostoru je zahtevala, kot pravi Darja Zaviršek, vztrajala, dajala zglede, ki so spodbudili novo pisanje o hendikepu, drugačna premišljevanja. Svobodno dihati je zanjo zahtevati prostor, hoteti, da jo slišijo, da deluje, spreminja. Knjigo bere Simona Kopinšek.
Keywords: Bolnišnično zdravljenje; Mišična atrofija; Pečarič, Elena; Respiratorna insuficienca; Spomini