Katere slovarje smemo pričakovati po izidu Slovarja slovenskega knjižnega jezika - Weiss, Peter (Jezik in slovstvo, 1994)
Po dokončanju Slovarja slovenskega jezika leta 1991 se je pokazala možnost in potreba za izdelavo nekaterih potrebnih slovarjev, kot so odzadnji, pogostnostni, odzadnji morfemski, besedotvorni, slovnični, frazeološki, sinonimni in antonimni slovar, ki jih v slovenskem jeziku še ni. Predstavljena je groba zasnova vsakega od njih.
Keywords: jezikoslovje; linguistics; Slovene; slovenščina; slovarji; Slovar slovenskega knjižnega jezika