Teorija tehno-slike Viléma Flusserja - Vaupotič, Aleš (Primerjalna književnost, 2014)
Besedilo predstavi uporabnost pojma tehno-slika in z njo povezane tehtno-imaginacije za litearno vedo. Predstavljen je Flusserjev metodološki okvir ter osrednji poudarki, med katerimi je najpomembnejše dosledno vztrajanje pri razliki med t. i. starimi slikami in tehno-slikami.
Keywords: Flusser, Vilém, 1920-1991; književnost in novi mediji; digitalna umetnost; vizualno mišljenje; tehniška slika