Pomen teoretičnih modelov za sodobno zdravstveno nego - Hajdinjak, Angela (Obzornik zdravstvene nege, 1999)
Članek opisuje bistvene razlike med tradicionalno in sodobno zdravstveno nego ter predstavlja temeljne elemente zdravstvene nege s posebnim poudarkom na teoretičnih modelih, ki so posebnega pomena za stroko, in skupine teoretičnih modelov, ki so razporejeni po vsebini.
Keywords: modeli; Models, nursing; Nursing care; Nursing theory; zdravstvena nega