Vsi mi otroci iz Hrupnega - Lindgren, Astrid (knjige, 2022)
V Hrupni vasi so tri kmetije in tam s starši in gospodinjami živi šest otrok. Vse dneve se igrajo in veselijo. Čudovito se jim zdi ležati na senu, se preoblačiti, hoditi v šolo – še posebej zabavno je na poti tja in nazaj. Toda ko eden od prijateljev dobi psa, se prava pustolovščina šele začne …
Keywords: Igre; Otroci; Podeželje; Prijateljstvo; V otroškem leposlovju